Cara Nak Buat Kuah Sup Pekat
Biarkan sejuk sekejap baru masukkan ikan bilis yang telah digoreng. Panaskan minyak dan tumis cili kering sampai garing dan pecah minyak.
Nyonya Food Homemade Spices Cooking Recipes
Baru asam pedas tahan 2 ke 3 hari Bila sambal dah masak helokk masukkan ikan sayur bendi dan asam keping.
. Kemudian masukkan bahan yang dikisar. Gaul kesemua bahan dalam satu pot. Kalau guna pot biasa guna api perlahan.
Panaskan minyak untuk menumis. Kalau nak guna asam jawa pon bolehbalik-balik. Masukkan sedikit asam jawa garam gula dan ajinomoto jika suka.
Kalau nak lagi pekat letak bancuhan tepung jagung untuk pekatkan kuah. 14 ekor ayam minta penjual. Tumis bahan yang diblend tadi.
4- Mi kari. Kalau ingin kacau kenalah buka penutupnya. Masukkan sedikit air gula dan garam.
Cara cara nya. Boleh guna pressure cooker. Tutup pot sepanjang masak.
Biarkan hingga masak sedikit pekat dan perasalah sambal tersebut. Masukkan air asam jawa. Resepi Daging Masak Kicap.
Cara Membuat Kuah Kacang. Masak sehingga pecah minyak dan cili betul-betul masak. Set masa 25 minit.
Kalau sudah garing masukkan kacang tanah yang disangai dan diblend halus. Masak sampai daging empuk dan kuah pekat. Jika mahu letak gula melaka pun boleh.
Kalau air kering tambah air. Masukkan serai yang diketuk.
Rsz Sop Kambeng Indian Food Recipes Pork Loin Recipes Asian Recipes
Kiub Rempah Sup Homemade Memang Mudah Tahan Lama Sesuai Untuk Masak Aneka Hidangan Sup Rasa Homemade Easy Meals Recipes
No comments for "Cara Nak Buat Kuah Sup Pekat"
Post a Comment